Subscribe to Our Newsletter

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn’t arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Nyt fra the journals

Vi ser på nogle af de nyeste publikationer fra "Corporate Communications: An International Journal", der kaster lys over effektive strategier til at forbedre virksomhedens omdømme og medarbejdernes engagement.

Copenhagen Review of Communication profile image
by Copenhagen Review of Communication
Nyt fra the journals
Photo by Dariusz Sankowski / Unsplash

Den første artikel undersøger effektiviteten af ​​employer branding-strategier og understreger vigtigheden af ​​at tilpasse disse bestræbelser med medarbejdernes allerede eksisterende præferencer for at tiltrække toptalent. Den anden undersøger virksomheders sociale engagement, især med hensyn til ligestilling mellem kønnene. Den sidste behandler kompleksiteten omkring medarbejderambassadører på sociale medier. På tværs af disse undersøgelser dukker flere overordnede temaer op:

  • Vigtigheden af ​​autenticitet: Uanset om det er i employer branding, social advocacy eller medarbejderkommunikation, er ægte og gennemsigtige budskaber afgørende for at opbygge tillid og troværdighed.
  • Behovet for skræddersyede tilgange: One-size-fits-all-strategier er i stigende grad ineffektive. Organisationer skal overveje deres målgruppes specifikke præferencer, kulturelle baggrunde og bekymringer.
  • Balancen mellem kontrol og empowerment: Mens organisationer har brug for at opretholde et vist niveau af overvågning, kan overdreven kontrol kvæle autentisk kommunikation. At finde den rigtige balance er nøglen til effektiv kommunikation.
  • Ydre faktorers indflydelse: Virksomhedskommunikation formes ikke kun af interne strategier, men også af bredere samfundsdiskurser og magtdynamikker, der strækker sig ud over organisatoriske grænser.

Denne artikel undersøger effektiviteten af ​​Employer Branding strategier, specifikt med fokus på allerede eksisterende medarbejderpræferencer. Her er en oversigt over de nye praktiske implikationer:

  • Forskningen tyder på, at Employer Branding er mere effektiv, når den styrker potentielle medarbejderes allerede eksisterende præferencer. Det betyder, at organisationer omhyggeligt bør analysere deres målgruppe og skræddersy deres Employer Branding -budskaber, så de stemmer overens med disse præferencer. 
  • Undersøgelsen fremhæver vigtigheden af ​​den geografiske placering, især på konkurrenceprægede arbejdsmarkeder. Virksomheder i mindre populære regioner bør udnytte deres placerings styrker, såsom sociale komponenter og jobsikkerhed, i deres Employer Branding-strategier.
  • Forskningen fandt ikke en signifikant effekt af Employer Branding på arbejdsgiverens tiltrækningskraft, hvilket tyder på, at Employer Branding alene måske ikke er nok til at tiltrække talent. I stedet bør Employer Branding bruges til at styrke eksisterende positive opfattelser af organisationen.
  • Undersøgelsen viste, at internationale studerende reagerede mere positivt på Employer Branding end lokale studerende, uanset placering. Dette understreger behovet for at skræddersy budskaber til målgruppens specifikke kulturelle baggrund og forventninger.

Gode råd 

  • Opbygning af et stærkt employer brand er en løbende proces, der kræver konsekvent indsats og investering. Juster intern praksis med ekstern meddelelse for at sikre ægthed.
  • Effektiv EB involverer samarbejde mellem HR-, virksomhedskommunikation og brand management-professionelle.
  • Ved at anvende en målrettet og dynamisk tilgang til employer branding kan organisationer øge deres tiltrækningskraft over for potentielle medarbejdere og forbedre deres chancer for at sikre toptalent. 

Denne artikel undersøger virkningen af ​​opfordringer til handling i corporate social advocacy-budskaber (CSA), med fokus på ligestilling mellem kønnene. Her er en oversigt over den nye praktiske indsigt for virksomheder, der engagerer sig i CSA:

  • Opfordringer til handling kan give bagslag. Undersøgelsen afslører, at CSA-meddelelser, der indeholder opfordringer til handling kan skade virksomhedens omdømme ved at udløse modreaktion. Denne psykologiske modstand opstår, når folk føler, at deres valgfrihed er truet.
  • Opfordringer til handling i CSA-meddelelser kan føre til nedsat identifikation med virksomheden, da enkeltpersoner kan opfatte virksomheden som manipulerende. Denne reducerede identifikation påvirker igen virksomhedens omdømme negativt.
  • Undersøgelsen tyder på, at faktuel og objektiv kommunikation om en virksomheds CSA-indsats kan være mere fordelagtig end følelsesladede budskaber, der opfordrer til handling. 
  • Højreorienterede individer udviser generelt højere niveauer af reaktion på CSA-budskaber. Dette understreger vigtigheden af ​​at tage hensyn til målgruppens forskellige politiske synspunkter, når CSA-kommunikation udformes.

Gode råd

  • Kommuniker tydeligt de ægte motivationer bag CSA-indsatsen og undgå enhver form for manipulation eller egeninteresse.
  • Overvej de specifikke værdier, overbevisninger og bekymringer hos målgruppen for at minimere potentialet for reaktion.
  • Udfør løbende forskning for at vurdere effektiviteten af ​​CSA-kampagner og deres varige effekter på virksomhedernes omdømme og samfundsmæssige forandringer.
  • Deltag i meningsfuld dialog med interessenter, herunder medarbejdere, forbrugere og fortalergrupper, for at sikre overensstemmelse og opbygge tillid.

Denne undersøgelse udforsker den negative side af selvinitieret medarbejderambassadørskab på sociale medier, med fokus på virkningen af ​​magtdynamikker, der rækker ud over organisatorisk kontrol. Her er de vigtigste praktiske konsekvenser for organisationer:

  • Organisationer bør undgå alt for restriktive politikker eller retningslinjer, der kan kvæle medarbejdernes ægte stemmer og skabe modstand.
  • I stedet for at forsøge at kontrollere medarbejderambassadører bør organisationer fungere som facilitatorer og yde støtte og vejledning for at hjælpe dem med at navigere i kompleksiteten af ​​kommunikation. Dette kunne omfatte tilbud om undervisning i bedste praksis på sociale medier, etiske overvejelser og strategier til styring af online synlighed.
  • En støttende og tillidsfuld organisationskultur kan tilskynde medarbejderne til at være aktive ambassadører uden at føle sig presset eller tvunget. Dette kunne involvere åbne kommunikationskanaler, muligheder for feedback og anerkendelse af medarbejdernes bidrag.
  • Undersøgelsen fremhæver frygten for at blive erstattet som en central drivkraft for medarbejderambassadørskab. Organisationer kan afbøde denne frygt ved at fremme en kultur af jobsikkerhed, give muligheder for faglig udvikling og anerkende medarbejdernes individuelle bidrag.
  • Medarbejdere står over for et dilemma mellem at være autentiske og at projicere et perfekt selvbillede, hvilket fører til en begrænset og potentielt uægte online tilstedeværelse. Organisationer kan tilskynde til ægte udtryk ved at værdsætte forskellige perspektiver, fremme gennemsigtighed og undgå overdreven brandingkontrol.
  • Organisationer bør give vejledning om håndtering af online omdømme, adressering af negative kommentarer og sætte grænser mellem det personlige og det professionelle liv.
Copenhagen Review of Communication profile image
by Copenhagen Review of Communication

Subscribe to New Posts

Copenhagen Review of Communication er et medie for alle, som arbejder med kommunikation. Vores mission er at gøre os kommunikationsfolk endnu bedre til vores arbejde.

Success! Now Check Your Email

To complete Subscribe, click the confirmation link in your inbox. If it doesn’t arrive within 3 minutes, check your spam folder.

Ok, Thanks

Latest posts