Det nye AI er Spatial Intelligence
NVIDIA har lanceret en ny teknologi, der kan ændre måden, vi forstår og bruger AI på. De kalder det fVDB. De kalder det også for Generative physical AI, Spatial Intelligence og Omniverse. Det kan håndtere enorme mængder 3D-data med høj præcision og ydeevne. Men hvad betyder det egentlig, og hvorfor er det så spændende?
Hvad er fVDB?
Forestil dig, at du skal bygge en virtuel verden, der er lige så detaljeret som den virkelige verden. Det kræver en masse data og en smart måde at håndtere det på. Her kommer fVDB ind i billedet. Denne teknologi gør det muligt for AI-modeller at forstå og navigere i 3D-rum ved at omdanne den virkelige verden til virtuelle repræsentationer, som AI'en kan arbejde med.
Et svar på AI-modellernes real-world problem
Alle de nuværende chatbots vi taler med har ingen forståelse af verden. De ved knap hvad en krop er og har svært ved at ”forestille” sig en 3D verden. Man taler om snarlig model-kollaps og datasult. Derfor skal der spatial AI til. Trænet på real-world data.
Det er det nu på rekordtid verdensberømte firma NVIDA der er forrest i løbet her. Det er dem der har opfundet chippen som alle bruger til chatbots. Så de har vind i sejlene.
Hvorfor er det vigtigt?
Traditionelt har udviklere været nødt til at bruge en masse forskellige værktøjer og biblioteker for at skabe rumlig intelligens i AI. Det har ofte ført til fejl og ineffektivitet. Men med fVDB får vi en samlet ramme, der kan håndtere alt dette på en mere effektiv måde. Det betyder færre fejl, bedre ydeevne og mulighed for at skabe endnu mere komplekse og realistiske virtuelle miljøer. I hvert fald ifølge NVIDA selv.
Hvad kan det bruges til?
Helt grundlæggende kan man begynde at opbygge en digital tvilling af verden plus fodre AI’erne med 3D-forståelse. Mulighederne er uendelige.
NVIDIA har også lanceret Omniverse, en platform designet til at muliggøre virtuel samarbejde og simulering. Omniverse er en åben platform, der kombinerer en række API'er, SDK'er og tjenester, som gør det muligt for udviklere at bygge AI-drevne værktøjer og applikationer.
Muligheder
Forretningssimulationer. Virksomheder kan bruge det til at simulere markedsdynamikker og forbrugeradfærd, hvilket kan hjælpe med at forudsige, hvordan nye produkter vil klare sig.
- Uddannelse og træning. Realistiske træningsmiljøer kan skabes for studerende og fagfolk.
- Virtuel samarbejde. Omniverse gør det muligt for teams at arbejde sammen i realtid på tværs af forskellige softwareværktøjer og geografiske placeringer. Dette skaber en mere effektiv og integreret arbejdsgang.
- Fotorealistisk simulering. Platformen understøtter fotorealistiske 3D-simuleringer, hvilket gør det muligt at skabe utroligt detaljerede og realistiske virtuelle miljøer.
- Autonome køretøjer. Simulering af køretøjer i realistiske miljøer for at forbedre sikkerhed og ydeevne.
- Arkitektur og design. Virtuelle modeller af bygninger og byer, der gør det muligt at visualisere projekter før konstruktion.
- Underholdning. Skabelse af detaljerede og realistiske virtuelle verdener til film og spil.
Vi ser ind i en fremtid hvor digitale tvillinger af alle mulige former vil blive udviklet. Ikke blot som flad underholdning i et metavers men som ”realistiske” scenarier hvor ting kan testes.
Læs mere